Feestelijke TAS en PONCHO

Hallo lieve blogvriendinnen,

Had jullie al veel eerder veel creativiteit en inspiratie willen wensen voor het nieuwe jaar, maar bij deze alsnog. Dank ook voor alle lieve berichtjes het afgelopen blogjaar. Heb ze bijzonder gewaardeerd en gekoesterd. Het heeft mij op de been gehouden, hoewel het privé een lastig jaar voor mij was.Maar een nieuwe jaar, nieuwe kansen en opnieuw de schouders eronder. De afgelopen maand heb ik voor mijzelf een rustmoment ingelast. Was even nodig, maar gaf wel tijd om dingen te maken die ik graag wilde doen. Zo ben ik met een Dirndl bezig en die ziet er nu al heel tof uit. 
Maar ook maakte ik deze tas. Het lapje stof met prachtig Suzani borduursel wist ik bij toeval op de kop te tikken. Een klein lapje wat uiteindelijk helemaal op is gegaan in deze tas. Eerst dagen bedenken wat ik ermee wilde en daarna aan de slag. Vond nog een restje franjeband wat ik gebruikte voor de kwastjes. De binnenkant en hengsels maakte ik van goudkleurig namaakleer. Verder zocht ik wat bandjes en bijpassend garen en maakte ik zelf een piping van suèdine. 


Het was wel even wat werk, mede door het steeds weer bedenken... hoe nu verder... en bang om mijn kostbare vondst te verprutsen ;), maar ben o, zo blij met het eindresultaat! 


Bij een nieuwe tas hoort een nieuwe sjaal. Of een poncho, want die stond ook al een tijdje op mijn to do lijstje. Al enige tijd volg ik Bo-M, ze maakt prachtige sjaals in Ibiza stijl. En een  beetje door haar geïnspireerd, maakte ik deze poncho van 4 granny squares. Ik haakte de vierkanten met een (te) grote haaknaald, de rand met een kleinere. De garens komen uit mijn restjes voorraad. De vierkanten waren verbazingwekkend snel klaar! Het leuke ook van deze poncho is, dat je hem op verschillende manieren kan dragen. Kortom, ik heb er weer een leuke en hip setje bij. 


Ben er blij mee. Het nieuwe jaar is goed begonnen!

PS. De IBIZA armbanden zijn weer binnen. 
Heb je reeds een bestelling geplaatst, dan komen ze er aan en kan je er snel mee aan de slag!