KRINGLOOPGELUK | Vintage vondst


Afgelopen weekend maakte mijn hart een sprongetje! Hoe heerlijk is het om over een markt te struinen op zoek naar unieke vondsten. En jawel, daar lagen ze op mij te wachten... 3 dozen behorende bij 'Het Komplete Handwerken'. Ooit heb ik wel eens de boeken voorbij zien komen, echter heb ik ze nooit in mijn bezit gehad. Ik werd hier zo blij van!

Ik maakte de dozen open, aangetrokken door de titel en wat werd ik enthousiast van de inhoud. Ik vergat alles om mij heen en heb alles in de dozen bewonderd. Alsof ik aan het schatgraven was en eindelijk mijn schat gevonden had.

Thuis heb ik alles één voor één bekeken en bewonderd. Wat zou het zijn? Waar kan ik het voor gebruiken? De dozen bevatten een heerlijk inhoud, waaronder een spintol, kantklossen, frivolité spoeltjes (al geleerd toen ik ongeveer 12 jaar oud was :-), quilt- en borduurmallen, bandweef atributen, batik verf met was en knoopjes om te borduren.

En hoe leuk... een granny square mal! Echt vintage, kijk maar eens naar de haaksymbolen. Die zagen er toen heel anders uit dan tegenwoordig :-)

Alleen van 2 objecten ben ik er nog niet uit wat ik er mee kan doen. Een soort haak en een stervormig 'ding' waarvan je de punten kan verschuiven (dichterbij of verder van elkaar af). Misschien weten jullie dat?
** UPDATE **
Inmiddels ben ik er met hulp aan jullie helemaal uit wat er met de 2 figuren hierboven gedaan kan worden. Het linker voorwerp wordt gebruikt bij het guimpe haken, ook wel guimpen genoemd. Het rechter figuur wordt gebruikt om overheen te borduren in laagjes, ook wel pooltechniek genoemd. Allebei leuk om een keer iets mee te gaan proberen! Nogmaals dank voor jullie tips!

Bron: Het Komplete Handwerken
* * * *

Daarnaast vond ik nog wat oude handwerkboekjes met 'retro' haakpatronen. En in één van de boekjes stond een granny square. Dat leek mij een leuk moment om deze eens te gaan proberen. Maar dat pakte nogal anders uit dan verwacht. Lees hier maar...

Genoeg spulletjes weer om eens wat mee uit te proberen! Nu al zin in...