BLOEMEN haken... patroontjes!


De week is weer begonnen, maar wat was het een fijn weekend. Zaterdag heb ik samen met Petie en Willy een workshop vilten gevolgd. De hele dag omringd door heerlijke kleuren lontwol en wolvilt, kralen, schapenvachten en driehoek zeep. Lekker bezig zijn met creëren, je gedachten op niets en heerlijk ruikende handen van de zeep. Een geslagde dag, maar mijn project is nog niet af. Ik laat heet resultaat binnenkort zien.


Onlangs kreeg dochterlief een kant-en-klaar handwerk pakketje van Action. Maar dochterlief houdt niet van handwerken (hoe is het mogelijk!), dus dat pakketje lag er maar. Ik zag het als een uitdaging om te kijken wat er van de hoeveelheid katoen in de verpakking nog meer te maken zou zijn... Van mijzelf mocht ik alleen dit garen gebruiken en verschillende bloemen maken. Wel haakte ik met nr. 3 in plaats van de bijgeleverde haaknaald nr. 3,5. Ik bedacht andere bloemen en maakte er uiteindelijk een pennenpot van... voor dochterlief op haar bureau. In het doosje zat namelijk ook nog en lapje vilt. Zo heb ik alles gebruikt, maar er toch iets anders van gemaakt.

Kopen jullie wel eens zo'n pakketje? En waarom dan wel of niet? 

Oh ja, deze bloemen heb ik gehaakt... ik deel de patroontjes graag met jullie. NB. Op bloem 2 en 4 is nog een ketting van lossen gehaakt. dit is niet op het onderstaande patroon aangegeven.

Bloem 1
Toer 1: Haak om een magische ring 1l en 9v. Sluit de ring met een hv in de nieuwe kleur.
Toer 2: Haak 4l. Vervolgens 9 keer 1st, 1l. Sluit de toer met een hv in de nieuwe kleur.
Toer 3: Haak om elke lus 1v, 1hst, 1st, 1hst, 1v. Herhaal dit nog 9 keer.

Bloem 2
Toer 1: Haak om een magische ring 3l en 11st. Sluit de ring met een hv in de nieuwe kleur.
Toer 2: Haak 2l. Haak vanaf de eerste opening 2hst tussen de st uit de vorige toer. Haak 23 hst en sluit de toer met een hv in de nieuwe kleur.
Toer 3: Haak 2l en 1st. Haak in de volgende opening 3 dst. Haak in de volgende opening 1st, 1hst, sluit in de volgende opening het blad met 1v. Herhaal dit nog 5 keer.
Tot slot: Haak over de bloem (toer 2) een ketting van losse in oranje.

Bloem 3
Toer 1: Haak om een magische ring 4l. Haak 7 keer 1st, 1l. Sluit de ring met een hv in de nieuwe kleur.
Toer 2: Haak om elke lus 1v, 1hst, 1st, 1hst, 1v. Herhaal dit nog 7 keer.

Bloem 4
Toer 1: Haak om een magische ring 3l. Haak 17 keer 1st. Sluit de ring met een hv in de nieuwe kleur.
Toer 2: Haak 1l, 1v om de volgende opening, 4l, 1v tussen het 2e en 3e st uit de vorige toer. 1 v in de volgende opening. Herhaal dit nog 5 keer. Sluit de toer met een hv.
Toer 3: Haak 1v, 5l, 1v. De boogjes van losse komen boven elkaar te liggen. Herhaal dit nog 5 keer. Sluit de toer met een hv in de nieuwe kleur.
Toer 4: Haak om de boogjes 1v, 1hst, 1st, 1dst, 1st, 1hst, 1v. Herhaal dit nog 5 keer.
Tot slot: Haak over de bloem (toer 1) een ketting van losse in fuchiaroze.

Bloem 5
Toer 1: Haak om een magische ring 2l, 11 keer 1hst. Sluit de ring met een hv in de nieuwe kleur.
Toer 2: Haak tussen de het uit de vorige toer 10 l, 1v. Herhaal nog 11 keer. Sluit de toer met een hv in de nieuwe kleur.
Toer 3: Haak 14 l, 1v. De boogjes van losse komen boven elkaar te liggen. Herhaal nog 11 keer. Sluit de toer met een hv in de nieuwe kleur.
Tot slot: Haak over de bloem (toer 1) een ketting van losse in geel.