iPadhoes TIROL

Mijn nieuwe iPad hoes is af! En wat was het leuk om te doen. Ik wilde eens proberen of je deze techniek, vaak voor Fair Isle breiwerk gebruikt, ook kan toepassen op haakwerk. En ja, dat is gelukt. Een sneak preview hiervan hebben jullie al kunnen bewonderen en wat een reacties kwamen daarop. Geweldig!


Hoewel je met breien de steken wel wat mooier boven elkaar plaatst, verschuiven de haaksteken iets naar rechts of links, afhankelijk van of je rechts- of linkshandig bent. Maar toch geen gek resultaat...

Nadat ik wat kleuren bij elkaar had gevonden heb ik op gevoel een patroon gehaakt. Eerst met ruitjespapier wat schetsen of bij breipatronen zoeken en dan maar combineren. Prints en kleuren. Ben met haken aan de onderkant begonnen met een enkele draad. Begin met een hoes die iets ruimer is. Wanneer je met het patroon begint te haken, haak je automatisch iets strakker. Begin je te precies aan de onderkant, dan zou de hoes te klein uitvallen. Helemaal omdat door het patroon in dubbele draad de hoes ook minder elastisch wordt.


Voor de afwerking het ik een sculprandje in groen aan de hoes gehaakt. Daardoorheen een koord van in elkaar gedraaide katoenen draden en erdoor heen geregen ter decoratie. Nog een label van leer en borduursel er op en klaar is de hoes. Nu op naar een bijpassend hoesje voor mijn nieuwe mobiel!

Ook tapestry haken? Bekijk dan deze video: 

....