TOCHTSTOPPER voor de deur

Heerlijk die voorjaarszon buiten. Het wil maar geen winter worden. Of toch? Komende week wordt het misschien wat kouder en dat betekent weer een hoop kou langs de vloer, door de kieren van de deur. Tocht! Al een hele tijd denk ik over tochtstoppers na. Totdat Alexander mij deze week vroeg er een paar voor in zijn huis te maken. Tijd om ook in actie te komen en mijn eigen tochtstoppers te maken. 


Al speurend naar een geschikte stof voor Alex kwam ik geweldige leuke stoffen tegen. Meteen een stapeltje ingeslagen voor andere folklore projecten. Lekker vrolijke en blije kleurcombinaties. En omdat deze stof al mooi van zichzelf is, hadden de tochtstoppers ook niet meer nodig. 


Eerst maakte ik een tunnel van ongebleekte katoen en vulde deze met zand. Daaromheen een zelfde hoes van de goede stof. Zo kan ik het er ook nog eens vanaf halen om te wassen. Eigenlijk begrijp ik niet dat ik dit project zo lang heb uitgesteld. Snel en eenvoudig te maken en het resultaat past mooi bij mijn gekleurde kastje en Mexicaanse accessoires. Wat nou winter?! Laat de zon ook binnen maar schijnen!