LOG CABIN kussen

Het is alweer anderhalve week geleden dat wij de nieuwe baasjes van Muffin zijn geworden. En wat zijn we ontzettend blij met hem. Wat een schat van een hondje. Zo'n lief karakter. De afgelopen dagen is er al behoorlijk wat met hem gewandeld, en ook daar heeft hij heel veel plezier in. Maar dan kom je weer thuis en wat is er dan fijner dan op je eigen comfortabele kussen lekker te gaan slapen?


Daarom moest deze er dan ook snel komen. Maar met de feestdagen waren de winkels gesloten, geen mandje dus voor Muffin. Dan maar zelf aan de slag. Eigenlijk net zo leuk. 


Ik zocht wat stofjes bij elkaar, haalde de kapotte poef van dochterlief erbij en de naaimachine uit de kast. De lapjes verwerkte ik in Log Cabin quiltblokken. Van deze blokken maakte ik de rand van de kussenhoes. Voor de bovenkant had ik nog een heerlijk zacht stofje liggen. Lekker zacht en warm. En een vintagestofje voor de onderkant.


Het vervelendste werk was het maken van het kussen zelf. Vooral het vullen met al die piepkleine piepschuim bolletjes. Snel dichtnaaien om te voorkomen dat ze het hele huis door zouden gaan. Hoesje er omheen en nu heeft Muffin zijn eigen royale plek in huis. Een beetje gek, maar wel grappig! En het leuke is... het heeft helemaal niets gekost! Zag de katten al jaloers kijken. Zouden ze ook zo'n lekker plekje willen hebben?