BLOEMPOT haken om blik

Onlangs kwam ik op een website een filmpje tegen waarin werd uitgelegd hoe je stap voor stap folkloristisch schilderwerk kan maken. Dit wordt ook wel Bauernmalerei genoemd. En omdat ik altijd als een blok val voor handbeschilderde decoraties en serviezen, wilde ik dit zelf ook eens proberen.
Twee houten kaarsenstandaards werden uit de kringloopwinkel door mij ontvoerd en ondergedompeld in een totale metamorfose. Verf en penselen uit de kast en aan de slag. Eerst een tekening in potlood erop gezet en daarna de bloempjes erop geschilderd. In frisse lente kleuren zijn er schattige bloempjes op gekomen. Mooie gekleurde kaars erop en ben super tevreden met het resultaat. 

Maar toch vond ik het plaatje nog niet compleet. Voor het ultieme lentegevoel moesten er nog meer bloemetje komen. Misschien een potje erbij met schattige bloempjes erin? En zo geschiedde...
Ik heb twee lege conservenblikken gepakt, bolletjes katoen in de kleuren die ook gebruikt zijn in het schilderwerk en ben aan het haken gegaan. Eerst de bodem, geheel gehaakt van stokjes:
Maak van 5 losse een sluitring. Meerder in elke rij 12 stokjes om een mooie platte cirkel te krijgen!

Rij 1: Haak om de sluitring 12 stokjes (12 stokjes). Sluit de ring van stokjes met 1 vaste. Rij 2: Haak 3 losse (dit is ter vervanging van je eerste stokje). Haak in iedere lus 2 stokjes (24 stokjes). Sluit de ring van stokjes met 1 vaste. Rij 3: Haak 3 losse (dit is ter vervanging van je eerste stokje). Haak in de 1e lus 2 stokjes, in de 2e lus 1 stokje. Herhaal tot je rond bent (36 stokjes). Sluit de ring van stokjes met 1 vaste. Rij 4: Haak 3 losse (dit is ter vervanging van je eerste stokje).Haak in de 1e lus 2 stokjes, in de 2e en 3e lus 1 stokje. Herhaal tot je rond bent (48 stokjes). Sluit de ring van stokjes met 1 vaste.

Herhaal totdat de bodemcirkel precies even groot is als de bodem van het blik. Blijf wel elke rij met 12 stokjes meerderen!
Begin nu met de wand. Rij 1: wissel van kleur. Haak in elke lus 1 stokje tot je rond bent. Wissel in de laatste lus van kleur. Rij 2: 1 vaste, 2 losse om de 3 stokjes. Herhaal tot je rond bent. Wissel in de laatste lus van kleur. Rij 3: Haak 3 stokjes om de lus van rij 2. Herhaal tot je rond bent. Wissel in de laatste lus van kleur. Herhaal rij 2 en 3 tot je de juiste hoogte hebt bereikt van je bloempot of blik.
Nog een paar vrolijke voorjaarsbloemen erin. Laat de lente maar komen!