QUILT van oude t-shirts

maart 08, 2013

Zoals jullie inmiddels weten ben ik iemand die niet snel iets kan weggooien. Het kan altijd een keer van pas komen. Afgelopen week met het zonnetje in huis en zin in het voorjaar, ben ik aan de slag gegaan met het opruimen van de kledingkasten. Winterspullen  gesorteerd, zomerkleding weer tevoorschijn getoverd. Wat kunnen we nog aan en wat dragen we echt niet meer. Of past niet meer. Alles van tricot beland op een grote hoop... t-shirts, leggings, pyjama's en hemdjes. En natuurlijk had ik ook al een stapeltje liggen van vorige seizoenen.
Ik heb wat kleurtjes bij elkaar verzameld en heb besloten er een quilt van te maken. Al eerder heb ik dit soort dekens gemaakt, maar dan knipte ik de oude kledingstukken in vierkante blokken. Dit keer wordt het er een met ruiten.
Eerst heb ik op papier een ruit getekend, vervolgens nog een maar dan met naden erbij, dus een maatje groter. Vervolgens ben ik met deze laatste mal aan de slag gegaan. Op de t-shirts leggen, omtrek tekenen en uitknippen.
En dan kan het echte werk beginnen. Combinaties maken. Aan elkaar naaien tot een half blok, vervolgens een heel blok, een rij en zo maar door. Wel tussendoor elke keer de naden platstrijken. Normaal niet mijn favoriete klusje in de huishouding, maar hierbij vind ik het wel leuk. Je ziet het resultaat steeds mooier worden!
Ik ben al een heel eind gekomen, maar hij is nog niet groot genoeg. Eerst weer verder met knippen, combineren en blokjes maken. Hoop dit weekend een heel eind te komen met de bovenlaag. Als hij af is laat ik hem jullie natuurlijk zien. Als onze poes Trix mij niet teveel van het werk af houdt!

You Might Also Like

13 reacties

 1. Wat een werk zeg . . . maar wat geeft het een mooi effect, al die kleurtjes. Lekker vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er al super en heel vrolijk uit!
  Maar wat een werk zeg! Petje af hoor.
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! wat een idee!
  Je hebt een hele leuke blog, ik kom hier via "Blij dat ik brei". Ik ga je volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. OOOOOOO! zo mooi!
  Wat een mooie kleuren ook op je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat heb jij een ontzettend leuk bog, ik heb alles beken tot aan het begin! ik ga je volgen! ook ik kom hier via "blij dat ik brei".
  leuk zeg dat je op de manier recyceld.
  vooral je telefoon hoejse voor de hema vind ik erg leuk en het zelf ontworpen noorse rendier.
  groetjes jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb je blog net ontdekt via Pinterest (ik vind dat ook zo geweldig!). Wat een inspirerend blog heb je, zie veel dezelfde interesses en smaak. Ga je volgen hoor!!

  Groetjes van Ellebel
  (ellebel5.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt een super leuk idee en wat zal het lekker zacht zijn, al die gedragen shirtjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. You do such beautiful work. Great idea to make a quilt of colorful t-shirts. And your kitty is so cute! Best wishes, Tammy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Stephanie ik kom via via op jou blog. Wat een Prachtige dingen maak jij echt inspirerend en Super mooi. Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, dat wordt een prachtige deken! 'Moet' ik ook nog steeds doen van alle te kleine kinderkleren, maar ik durf er nog niet in te knippen ;-)
  Groetjes, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een goed idee, goeie kleurcombinatie ook! Is het niet moeilijk om de vorm goed te houden tijdens het naaien omdat het trico is? Nou, je heb er een nieuwe volger bij... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel erg mooi vind ik deze.
  En ik wist niet dat je een poes had. wat een schattige Trixie!

  BeantwoordenVerwijderen

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie