QUILT van oude t-shirts

Zoals jullie inmiddels weten ben ik iemand die niet snel iets kan weggooien. Het kan altijd een keer van pas komen. Afgelopen week met het zonnetje in huis en zin in het voorjaar, ben ik aan de slag gegaan met het opruimen van de kledingkasten. Winterspullen  gesorteerd, zomerkleding weer tevoorschijn getoverd. Wat kunnen we nog aan en wat dragen we echt niet meer. Of past niet meer. Alles van tricot beland op een grote hoop... t-shirts, leggings, pyjama's en hemdjes. En natuurlijk had ik ook al een stapeltje liggen van vorige seizoenen.
Ik heb wat kleurtjes bij elkaar verzameld en heb besloten er een quilt van te maken. Al eerder heb ik dit soort dekens gemaakt, maar dan knipte ik de oude kledingstukken in vierkante blokken. Dit keer wordt het er een met ruiten.
Eerst heb ik op papier een ruit getekend, vervolgens nog een maar dan met naden erbij, dus een maatje groter. Vervolgens ben ik met deze laatste mal aan de slag gegaan. Op de t-shirts leggen, omtrek tekenen en uitknippen.
En dan kan het echte werk beginnen. Combinaties maken. Aan elkaar naaien tot een half blok, vervolgens een heel blok, een rij en zo maar door. Wel tussendoor elke keer de naden platstrijken. Normaal niet mijn favoriete klusje in de huishouding, maar hierbij vind ik het wel leuk. Je ziet het resultaat steeds mooier worden!
Ik ben al een heel eind gekomen, maar hij is nog niet groot genoeg. Eerst weer verder met knippen, combineren en blokjes maken. Hoop dit weekend een heel eind te komen met de bovenlaag. Als hij af is laat ik hem jullie natuurlijk zien. Als onze poes Trix mij niet teveel van het werk af houdt!